Gast column


 

IMG_4214
Rust

Jemig, word ik daar toch op de valreep van mijn Facebook-loze periode gevraagd om een gastcolumn te schrijven! En ik krijg ook nog de vrije hand. Lang hoef ik er niet over na te denken. Natuurlijk wil ik dit! En dat typeert precies mijn persoontje: ik ben zwak in het bewaken van mijn eigen grenzen. Maar dat vind ik negatief klinken. Ik zeg liever dat leuke projecten mijn evergoing interesse hebben. Velen denken dat ik Facebook een tijdje links laat liggen om te kunnen schrijven. Dat ze dat denken is logisch; ik heb immers zelf die boodschap op Facebook gelanceerd. Deze reden is echter deels waar. Ja, ik hoop mijn nieuwe boek af te kunnen ronden. Maar ik moet ook opladen, omdat ik te veel heb gegeven.

Naast schrijven ben ik ook spiritueel bezig. Iedere dag benaderen mensen mij om advies of hulp in de vorm van een legging of een reikibehandeling. Vaak help ik al door te luisteren. Blijkbaar is luisteren erg moeilijk. Terwijl het zo belangrijk is. Deze bezigheden geven mij een goed gevoel en ik ben dankbaar dat ik dit mag doen. Helaas heb ik mentaal ontzettend veel energie en hobbelt mijn gammele lichaam er vaak achteraan. Lang is de geest de baas, totdat het lichaam resoluut zegt dat het genoeg is geweest. En dat is dus nu. Letterlijk word ik een halt toegeroepen. Maar ja, dat ga ik natuurlijk niet op Facebook zetten. Ik kijk wel uit!

Wat ik ga doen de komende periode? Allereerst uitrusten. Ik geef mijn lichaam even de regie. Niet te lang, want ik barst van de ideeën. Zo hoop ik mijn boek af te schrijven. En door een overname van uitgever kan ik onder het contract uitkomen en ben ik van plan om mijn autobiografie ‘Ontheemd’ in eigen beheer opnieuw uit te gaan geven. De voorbereidingen zijn al in volle gang. En ik ben ook bezig met een vervolg te schrijven op ‘Ontheemd’. Moeiteloos switch ik over van het ene boek naar het andere. Ik ben een geordende chaoot die het beste presteert onder omstandigheden die de meeste mensen afschrikken.
Het schrijven van deze column past daar best tussendoor, want schrijven geeft ook energie. Net als de wetenschap dat ik morgen wakker word in een warm land, waar ik vandaag heen vlieg. Mijn huis wordt in de tussentijd bewoond door vrienden die Brabant willen ontdekken. Enjoy!

Rust! Tot snel.

Irma


19 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Mooie collumn. ?? Leuk geschreven.

  Groeten van een hele oude vrouw?, die tijdens het koken op Latijns Amerikaanse muziek danste. Yeaaah

 2. Oei!
  Deze is recht voor z’n raap.
  Je hebt gelijk, Robert. Het is een zorgelijke tijd.
  Hopelijk gebruiken we allemaal ons verstand, wanneer we in het stemhokje staan.

  Maar … wel stemmen.

 3. ???? Nienke, gefeliciteerd met je mooie column en met je twee nieuwe boeken.

  Samen is kiezen voor hoop en harmonieuze verstandhoudingen.

 4. Wat een mooie column Nienke.
  Hoop en vertrouwen, de brandstof van de vrede.
  Laten we blijven hopen en 2017 met vertrouwen tegemoet zien.

 5. Roely Bakker, Tja Huizing en Opa IJsbeer, dank jullie wel voor de leuke reactie op mijn Column!
  Voor jullie ook fijne feestdagen en een gezond en positef 2017

  Robert André

 6. Duidelijke column. Het is logisch dat buitenlanders moeite hebben om onze taal te leren.
  Veel Nederlanders weten ook niet of iets met een t, d of dt moet. Voor de uitspraak
  maakt het niet uit.

 7. Niets verkeerd met deze column, toch?
  Mijn armen zijn te kort om de kleine letters in ‘De Grote Van Dale’ te onderscheiden.
  Zo jammer dat je ze niet, zoals op de laptop, kunt vergroten. Die letters bedoel ik.
  Mijn armen zouden maar in de weg gaan zitten wanneer ze vergroot werden.

  Mooi stukje Robert André.
  Wat een geluksvogel ben je, dat je op Bloem’s site mag publiceren.

 8. Als ik mijn vergroot glas in mijn verkleinde hand houd en mijn speurneus uit de achterzak haal, kom ik tot verrassende uitspraken.
  Zo verkeer ik al jaren niet meer en toch hanteer ik soms een brede rode viltstift. Mankeert daar iets aan?
  Ach stukjesschrijver deze reagluurder hoopt vaker iets van u te lezen. Ook al is het niet de ‘bloemige’ taal van de site-eigenaar. Haar hoop ik volgend jaar toch een keer op of voor (omdat haar zoiets fysiek beter past) een podium te treffen.